Dec 29, 2010

Pilte Vigost

Skulptuur Principe tänavalt, mis on tegelikult väga kõrge samba otsas (kõrval paistab maja katus). Principe on üks Vigo põhitänavatest, kus autodel ei ole lubatud sõita ja kus on väga palju eri poode. Pluss sealt saab väga häid sooje vahvelid osta :)

 Eelmise samba kõrval asuv maja, tüüpnäide ilusamatest Vigo majadest. Kõik on ilusasti välja nikerdatud.
 Monument Plaza de la Independencia'l, Plaza America läheduses. Nagu kõik plazad on ka see ringtee.
 Hobuste skulptuur Plaza España'l. Teine põhiline liiklusõlm Vigos. Samuti palju busse eri suundades, ka meie ülikooli buss U2 läheb siit. Tegu on neljarealise ringteega, mille keskel on valgusfoor (ei kujuta ette kuidas Eesti autojuhid sellele reageeriksid) ja lisaks saab seda ka ühest suunast maa alt tunnelist läbida.
 Kalameeste skulptuur + purskkaev Gran Via'l. Gran Via on tähtsaim autotee Vigos. Algab keset kesklinna Urzaizi tänavaga ristudes ja läheb edasi Plaza España'le ja lõppeb Plaza America'l. Kuna Vigo oli (on) Euroopa suurim kalasadam, siis on linnas ka palju merega seonduvat sümboolikat.
 Üks kahest suurest kirikust Vigos. Pildil olev kirik on kohe peopiirkonna Churucca läheduses ja teine asub vanalinnas.
 Mingi tähtsa kindrali monument sadama lähedal pargis.
 Vanalinn. Vigos tähistab see mõiste teistest natuke vanemaid maju sadama piirkonnas, mingit Tallinna laadset vanalinna siin ei eksisteeri. Suveajal on see täis turiste.
 Purskkaev kohe eelmise pildi kõrval, sealsamas vanalinna piirkonnas.
 Tüüpiline tänav Vigos: kitsas, üles või alla minev (Vigo on väga mägine, mingit tasast ala ei ole eriti), ainult suurematel teedel on üle kahe sõiduraja, väga väga palju ühesuunalisi tänavaid.
 Järjekordne ringtee koos monumendiga keskel. Täpsemalt ei tea, kellele pühendatud.
Purskkaev Plaza America'l, mis on siis teine väga tähtis liiklussõlm Vigos. Võib öelda, et tegu on kesklinna ühe äärega (algus oleks sadama piirkonnast). Siit läheb ka teine ülikooli buss U1.
 Roosiaed + labürint + vana maja :) Kõik see asub ühe väga suure pargi El Castrelos juures. Pargist läbi minnes jõuab selle kergelt mõisa taolise hooneni ja selle taga asuvasse parki. Too mõisapark sisaldab endast suurt roosiaeda ja labürinti, mis ka pildil natuke paistab.
 Tüüpiline surnuaed Vigos. Mitte midagi Eesti omade sarnast. Surnuaiad on suht väikesed, too oli healjuhul 50mx50m. Surnuaial on müür ümber ja kõik. Iga  väike ruuduke on üks inimene seal pildil, vägagi teistmoodi kultuur kui meil igastahes.

 
Väga teistmoodi stiilis väike kirik El Castro (suur mägi ja park, keset Vigot) juures.

 Vaade El Castro tipust lahe poole. Suur hoone, mis ees paistab on politseimaja. Kuritegevus ilmselt siis siiski eksisteerib siin, kuigi meie pole siin sellega sisuliselt kogu puutunud.
 El Castro all olev väike purskkaev. Siin võiks veel ära mainida, et Vigo's on üllatavalt palju kohti kust saab vett juua tänaval või siis parkide juures, mis on suvel väga hea . Nagu need linnupurskkaevud noh :)
 El Corte Ingles oma jõulutuledes. Tegu on suht üks ühele Tallinna Kaubamajaga. Asub Gran Via alguses ja meie korterist 10m üle tee, nii et poodi pole meil just pikk tee minna.
Lõpetuseks Bua, kass kes meie korteris pesitseb. Algselt meie korterikaaslase Loisi venna kass, aga ta vend kolis Inglismaale ja kass jäi siia. Võib öelda, et iseloomuga kass, kohati paras nuhtlus :)

No comments: